Урок 83: Банер за Instagram

Изтеглете снимките от този линк, за да работите с тях. Ако желаете можете да работите и с други изображения.

МАТЕРИАЛИ КЪМ ТЕМА 7 И 8

Банер 1 – Instagram

Отваряме снимката „Instagram – tea“ и изрязваме с Crop tool тази част, която ще използваме. Композиционно има нужда от още въздух нагоре, затова изрязвайки снимката минаваме над нея горе и се получава бяло поле (цвета му зависи от долният избран цвят в лентата с инструменти). Избираме Clone Stamp tool и запълваме полето отгоре и пренасяме снимката в документа с трите полета за банери. Проверяваме в коя папка от панела Layers е слоя със снимката и го преместваме в правилната папка. Намаляваме размера на снимката и използваме Clipping Mask. След това донагласяме изображението в квадратния банер.

Отваряме си файла с логото във Photoshop и го оразмеряваме, чрез Ctrl + T.  С Rectangle tool създаваме квадратен черен леър. Намаляваме плътността му с Opacity и го центрираме в банера. Прибавяме сянка на черния полу-прозрачен леър и избираме с какъв размер да е, с каква структура, цвят и наситеност. Когато сме готови с това използваме отново Clipping Mask, за да не излизат ефектите на сянката извън банера. Създаваме си още един квадрат и използваме Gradient tool, за да прибавим подходящ цветен фон зад логото, за да изпъкне то и за да създадем настроение в банера.


Създаваме си още един квадрат и използваме Gradient tool, за да прибавим подходящ цветен фон зад логото, за да изпъкне то и за да създадем настроение в банера.

Банера е готов. Ако решите да добавите още нещо го направете, след което затворете папката Instagram, като кликнете на знака пред нея. Леърите, които са в нея се прибират и е подредено и удобно да започнем работа по следващия банер в другата папка.

Задайте въпрос или оставете коментар

Задайте въпрос или оставете коментар

small_c_popup.png

ГЛЕДАЙ ВЕДНАГА ИЛИ ЗАПАЗИ ЗА ПО-КЪСНО

Вземи 11 БЕЗПЛАТНИ урока за Excel сега!

дни
часа
мин.
сек.

БИЗНЕС АКАДЕМИЯ 2021

Най-цялостната бизнес програма в България:
4 модула, 18 курса, 12 седмици.  

Добре дошли отново в Training Academy!

Practice Areas

Добре дошли в
Training Academy!

Най-голямата платформа с практически обучения за бизнес, дигитални умения и личностно развитие!