Урок 56: Създаване на изображение с инструмента за конструиране на фигури

Сега ще разгледаме един изключително полезен и удобен инструмент – Shape Builder Tool.

Можете да нарисувате нещо подобно ако на долната снимка или просто застъпете няколко различни контурни форми, за да видите как работи инструмента. След това, за да го използвате в работата си ще трябва да изградите формите чрез прости форми и да използвате инструмента, за да премахнете ненужните линии.
Първо ще направим сърце. За целта имаме два кръга и един триъгълник, композирани така, чеда образуват формата на сърце. Селектираме ги и с инструмента – Shape Builder Tool минавайки върху изображението, кликайки и задържайки можем да обединим отделните форми в една. А после можем да й добавим и цвят.


Сега от другите форми ще селектираме двете големи елипси и първо минавайки с инструмента през средната елипса, която се образува и горната форма ще ги съединим.

После ще премахнем горната линия, както и ъгълчетата в края на устата, като натиснем Alt + всяка линийка, която искаме да премахнем с Shape Builder Tool.

Продължаваме с очите. Селектираме елипсите на лявото око и изтриваме ненужните линии, като използваме Alt + кликане на всяка линийка, която искаме да премахнем с Shape Builder Tool.

И после оцветяваме пожелание човечето.

Задайте въпрос или оставете коментар

Задайте въпрос или оставете коментар

small_c_popup.png

ГЛЕДАЙ ВЕДНАГА ИЛИ ЗАПАЗИ ЗА ПО-КЪСНО

Вземи 11 БЕЗПЛАТНИ урока за Excel сега!

дни
часа
мин.
сек.

БИЗНЕС АКАДЕМИЯ 2021

Най-цялостната бизнес програма в България:
4 модула, 18 курса, 12 седмици.  

Добре дошли отново в Training Academy!

Practice Areas

Добре дошли в
Training Academy!

Най-голямата платформа с практически обучения за бизнес, дигитални умения и личностно развитие!