Дигитален Маркетинг

Сертификационен курс

Онлайн курс: “Маркетинг и реклама във Facebook”

 • Създаден на: 18.09.2019
 • Последно допълван : 29.05.2021
 • Участници в курса: 528

★★★★★ Рейтинг: 5/5

Основна информация

Маркетингът и рекламата в социалните мрежи отдавна не са новост, а точно обратното – те вече са по-ценни от всякога. В съвременния бизнес, присъствието в социалните мрежи е задължително, както за големи, така и за малки компании. От изключителна важност е да придобиете майсторски умения по дигитален маркетинг, за да не хвърляте пари на вятъра. Научаването на това как да промотирате вашия бизнес ефективно онлайн и как да разработвате насочена маркетингова стратегия, която да ангажира потенциалните клиенти, може да ви доведе невероятни резултати в дългосрочен план.

Но не се всеки се ражда научен. Много често собствениците на бизнеси или специалистите по маркетинг и реклама не са наясно как да действат целенасочено. Така те губят не само пари, но и потенциални клиенти. Целта на този курс е ясна – да ви покажем как да блеснете на дигиталната сцена, без повече похабени средства и време. Тук ще разберете как да разработвате успешни стратегии за реклама в социалните мрежи, да създавате ангажиращи кампании и да анализирате резултатите си, със стремеж за подобрение.

Какво ще научите

Рекламата не е проста наука. Тя се основава на задълбочено и критично мислене, креативност, анализи и още много качества, с които не всеки се ражда, но от друга страна може сам да изгради и подобри. За щастие, множество плафторми и програми днес са създадени във ваша полза. Знанията, които ще ви предоставим са точно за целта – да създадете синергия между вашите умения и наличните инструменти.

А ето и част от тях:

 • Да отчитате ползите от това да имате блестяща дигитална реклама;
 • Да определяте по-точно вашите „перфектни клиенти“ и да достигате по-лесно до тях;
 • Да съставяте и провеждате брилянтни фейсбук кампании;
 • Да насочвате правилното съдържание към правилните аудитории;
 • Да използвате целесъобразено вашия бюджет;
 • Да създадете свързана мрежа между различните си канали;
 • Да разбирате коя е най-правилната стратегия за всеки повод;
 • Да привличате нови аудитории, чрез ефектна реклама;
 • Да използвате умело ремаркетинг;
 • Да тествате различни компоненти от кампанията;
 • Да отчитате и анализирате резултатите от кампаниите си.

За кого е този курс

Курсът Маркетинг и реклама във Facebook и Instagram ще ви е полезен за:

 1. Изграждане на бранд и онлайн присъствие;
 2. Откриване на подходящите клиенти;
 3. Създаване на стойностни кампании;
 4. Подобряване на резултатите от кампании;
 5. Придобиване на умения за анализ;
 6. Използване на същите или по-малко средства срещу по-добри печалби;
 7. Осигуряване, че рекламите са насочени към правилните аудитории;
 8. Спестяване на пари и време за излишни рекламни публикации;
 9. Изграждане на гъвкавост спрямо промени в рекламните кампании;

Този курс е за всеки, който иска да наложи своя бизнес или бранд. Маркетингът и рекламата стават все по-сложни направления, а хората все по-трудни за привличане. Затова и курсът Маркетинг и реклама във Facebook и Instagram е тук за вас.

Той е подходящ за хора, които:

 • Имат собствен бизнес, независимо дали е стартъп или дългогодишен;
 • Имат познания в сферата, но имат нужда от подновяване;
 • Работят като специалисти по маркетинг, реклама или продажби;
 • Желаят да се занимават с маркетинг, реклама, продажби, създаване на бранд и т.н.;
 • Не умеят да използват новите методи за реклама, но имат нужда от тях;
 • Работят фрийланс;
 • Имат предприемачески идеи;
 • Имат кариера във връзки с обществеността;
 • Целят повишение, смяна на професията или тепърва да бъдат наети.

Уроци

Съдържание

Разгъни

Сертификати

За да получите сертификат за този курс, е необходимо да:

 1. Преминете през всички теми и изпити в него;
 2. Средната оценка от всички изпити в курса да бъде над 80%;
 3. Заявите издаване на сертификат (50лв.) – опцията за заявяване е в последната тема на курса.

 Издаване на сертификат:

Можете да получите сертификата си на български или английски език, по следните начини:

 • в pdf формат по имейл;
 • в офиса на Training Academy;
 • по куриер до избран адрес;

Този курс е част от сертификационен модул.

При преминаване на всички курсове включени в модула, можете да вземете диплома за завършен цялостен модул.

Лектор

Александра Русева

Александра е управител и основател на Digilab България, управлявала е над 40 проекта в социалните мрежи за България и чужбина. "Познаваме дигиталната реклама! Работих години на европейския и азиатски пазар, за да комбинирам най-добрите практики от двата свята и да предложа маркетинг услуга от високо ниво на българския бизнес." - Александра Русева

Отзиви

Научих много нови неща за Facebook рекламата. Също така си отговорих на въпроса как агенциите за дигитален маркетинг постигат много по-добри резултати с много по-малко пари. Курсът ми помогна не само със знания, но и с това как да намаля разходите си за реклама. Поздравления!” ~ Калоян Ставрев
Разбрах доста полезни неща за рекламата. Сега определено ми е по-ясно как да действам, когато се сблъскам с термините и опитите за правене на реклама! Това, което най-много ми помогна в курса бе нагледното представяне на това как се прави реклама.” ~ Гергана Кадишева
Научих някои изцяло нови за мен неща. Например, научих за функциите на Facebook Pixel, създаването на рекламни кампании и начините как да ги тествам, оценявам и да избирам кое е на-ефективно в конкретния случай. Нещото, което най-много ми допадна е това, че всичко е обяснено и показaно на достъпен език, дори и за хора като мен, които са начинаещи.” ~ Божидара Димитрова
Конкретните примери ми бяха много полезни. Научих много полезни неща за създаването на работещи изображения; за Facebook Pixel, който беше непознат за мен; за това как да боравя с Facebook Business Manager; как да тествам изображения или текстове, което също беше много полезен урок.” ~ Александрина Карабашева
Харесаха ми подробните обяснения, примери, препоръки, споделянето на работещия опит. Информацията беше много непозната за мен. Това е цяла наука, на която трябва да се отдели много време и да се прилага, за да се навлезе добре в нея.” ~ Бистра Александрова
Курсът беше много полезен. Разбрах структурата, проектирането, подготовката, анализа и функционирането на този тип маркетинг. Хареса ми подробното разглеждане, примерите и съветите на лектора.” ~ Тина Ташева
Не съм подозирала, че рекламата във Facebook може да е цяла наука. Благодарение на вашия курс научих какво е Business Manager и Facebook Pixel, как да настройвам различни типове кампании, да сегментирам аудитории, да тествам елементите на рекламата и да вадя страхотни отчети, с които да следя показателите на представянето. Отлично структуриран курс, с прекрасна практическа насоченост и подробни обяснения на всички възможни менюта и инструменти. Благодаря ви!”  ~ Даниела Найденова

Въпроси

Този курс подходящ ли е за начинаещи?

Да, курсът е максимално детайлен и подробен. Учейки по него, вие ще прогресирате и постепенно ще затвърдите материала с подходящото за вас темпо. Курсът е чудесен, както за преговор, така и за начинаещи.

Мога ли да участвам в курса, ако не съм от София?

Тъй като курсът е изцяло онлайн, вие ще имате възможността да определяте от къде да учите. Онлайн формата на обучение е изключително подходяща, където и да се намирате.

Ще имам ли достъп до информацията от курса след завършването му?

При закупуването на единичен курс, вие получавате гарантиран едногодишен достъп. При закупуването на курс като част от абонаментен план, имате достъп в зависимост от избрания достъп.

Има ли определен час, който трябва да следвам за завършване на курса?

Не, с онлайн обученията вие сте свободни да разполагате със своето време.

Ще получа ли сертификат за успешно завършен курс?

Можете да получите сертификат за преминат курс при средна оценка от всички изпити над 80% и заплащане на такса в размер на 50 лв. Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас.

Как се извършва оценяването на изпита?

При решаване на изпит/тест системата автоматично поставя крайната оценка.

Колко време трябва да отделя за подготовка?

Изборът е индивидуален, нашата препоръка е да отделяте по 30 минути на ден.

Ще имам ли връзка с лектора на курса?

Да! Можете да пишете своите въпроси директно в платформата, като коментар под всеки урок или тема.

Детайли на курса

 • Единична цена: 149 лв.
 • Безплатно в абонамент
 • Времетраене: 13 часа
 • Вид: Сертификационен курс
 • Ниво: Начално, Средно
 • Видео лекции: 23
 • Допълнителни материали: 7
 • Изпит и сертификат: Да
 • Mодул: Дигитален Маркетинг
БЕЗПЛАТНО В АБОНАМЕНТ

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ДА УЧИТЕ ОНЛАЙН

Предимства на този курс

Ако все още не сте сигурни дали си струва да поемете стъпка напред, то сега е моментът да ви напомним за главното предимство на този курс – той е ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН! Онлайн обучението е категорично най-удобният и модерен метод за придобиване на желаните умения и знания. Сред множеството му предимства са:

Ще имате възможност да учите без фиксираните “къде и кога“. Удобството и възможността за планиране от ваша страна е голям плюс в днешния забързан свят.

Освен, че ще разполагате със своето време, ще имате и свободата да избирате къде да преминете през курса. Превърнете се в професионалист сред комфорта на вашия дом, офис или друго любимо място.

Онлайн обучението елиминира неприятните моменти от разсейване и объркване. Може да сте сигурни, че няма да изпуснете важни факти и тънкости от програмата, благодарение на възможността за повторно гледане на видео уроците.

Много често при групови лекции се забелязва разлика в скоростта, с която всеки осмисля предоставената информация. Хората работят на различни предавки и в процеса на изграждане на умение е ключово всеки отделен курсист да получи нужното за него време. Затова опцията за онлайн курс, е страхотен вариант сами да определите темпото си.

Ще можете да задавате въпросите си към лектора, независимо от това, че работите от разстояние. Обратната връзка е значима част от обучителния процес, както на живо, така и онлайн. Предимството тук е, че можете да задавате въпросите си свободно, а не в рамките на лекция от няколко часа.

Допълнителен плюс за всеки, който не може да се концентрира в групова среда е, че може да работите сами, в абсолютна тишина и спокойствие. Така ще можете да осмислите качествено цялата информация и да я затвърдите по-лесно.