Начало » Академия за Бизнес Умения и Предприемачество » Лектори, Бизнес Академия

Лектори, Бизнес Академия

ПРОГРАМАТА Е ОТВОРЕНА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ

Лектори в Академията

Основни лектори в програмата

Вергиния Накова

Основател, Training Academy

Вергиния Накова е маркетинг и бизнес консултант, сертифициран коуч и треньор на ефективни екипи, основател на маркетингова агенция – Market Up и Training Academy – обучения и обучителни програми за бизнес, дигитални и социални умения. Основен фокус на работата й е върху подобряването на процесите и изграждането на ефективна бизнес и маркетинг стратегия в компаниите.

Професионален лектор с над 10 години опит, повече от 15 000 обучени мениджъри и търговци, бизнес коуч на едни от най-успешните български лидери, хиляди часа обучения, менторство и консултации в цяла Европа и Русия, работа с най-големите марки на пазара като HAPPY, ЕКОНТ, MAZDA, Адрес, Vivacom.  Работи с водещи български компании, за подобряване на бизнес процесите, техните резултати чрез създаване на по-добра комуникация в и извън екипа, изграждане на маркетинг кампании и вътрешни тренинг програми за развитието на служителите.

Светла Лесова

Основател, Видас Къмпани

Светла Лесова е основател и изпълнителен директор на Видас Къмпани. Компания, произвеждаща натурални, честни и автентични напитки под марката VIDAS. Преди това близо 5 години управлява българското дружество на световния лидер в производството на шоколад, бисквити, дъвки и бонбони Mondelez International. В същата компания е била директор “Продажби и Стратегии” за Източна Европа, Близкия Изток и Африка за две години и половина с отговорности в 90 държави. В продължение на близо десет години тя работи в друг мултинационален производител на потребителски стоки – Procter & Gamble, където първоначално отговаря за марки като Gillette и Braun, а през 2010 г. става и управител на “Проктър и Гембъл България”. През 2018 година до края на 2019 оглавява като

Президент сдружение „Храни и напитки България“. Сдружение, което обединява и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки.

Силвия Павлова

Основател, Wooden Spoon

Силвия Павлова завършва международен бизнес в Американското бизнес училище в Париж през 2007 г., като половината от обучението си прекарва в САЩ, Мексико, Китай и Хонконг. През 2004 г. печели състезание за предприемачество в Мексико и по този начин успява да финансира голяма част от пътувания си до края на следването. Работи в европейската централа на Nestle Pet Care Purina, където става част от екипа, отговарящ за логистиката и производственото планиране за всички 30 фабрики на територията на Европа. В България се присъединява към една от големите български фирми за бързооборотни стоки, а през 2014 г. решава да създаде своя козметична марка Wooden Spoon.

Силвия Павлова е изучвала тънкостите на преговорите в 7 университета по целия свят. Днес е успешен предприемач с над 15 години опит зад гърба си, участвала в ключови международни проекта на 3 континента. Силвия успява да вдъхне живот на 30 марки в хранителната и козметичната индустрия само за последните 5 години и определено имa какво да сподели за успеха в бизнеса. 

Мартин Куванджиев

Основател, GoStartups

Мартин Куванджиев e основател на GoStartups, той е български предприемач, подпомогнал създаването на над 20 успешни проекта в своята кариера. Още преди да започне своето висше образование, той е поканен, на базата на множество си награди във физика и IT, да работи в проспериращ американски стартъп. На 21 години успява да спечели престижния хакатон на NASA – Space Apps Challenge, и бива поканен да посети Kennedy Space Center във Флорида. На 23 години Мартин участва в създаването на успешен блокчейн проект, базиран на Bitcoin, а на 24 години основава компанията GoStartups, която е считана за едно от най-добрите места за разработка и подпомагане на стартиращи проекти.

В свободното си време Мартин обича да свири на китара, да кара своя Harley-Davidson или да създава всякакви интересни неща в своята работилница.

Венцислава Николова

Основател, Workivibes
Ръководител на екип в Еконт

Венцислава Николова е родена в гр. Русе. Завършва бакалавър по Стопанско управление, магистратура по Бизнес администрация и втора по Иновации и предприемачество. В момент учи маркетинг в Рим, Италия. През 2014-та година съ-основава НПО “Джъмп проджект” с идеята да запълни дупката между училищното и университетското образование и да подпомогне студенти и ученици в развитието на уменията им по комуникация, асертивност, презентационни умения, говорене пред публика, управление на времето и целеполагане. Собственик е на агенция за човешки ресурси Workvibes.

В Еконт заема позициите ръководител на екипи Подбор и Център за знание от 7+ години. Доброволец е и във Фондация “Еконт”, където участва активно в проекти, насочени към знание, образование и растеж на младите хора. За Венцислава фокус са хората, намирането на тяхното призвание и създаването на условия за свободно човешко развитие.

д-р Магдалена Иванова

Експерт - Връзки с обществеността

Д-р Магдалена Иванова има над 15 години опит в медиите и „Връзките с обществеността“ като консултант, трейнър, медиа рилейшънс експерт, експерт по вътрешни комуникации, журналист и редактор. Тя е създател на регламент за устройство и функциониране на банков кризисен ПР, който се използва от една от банките в България. В момента е ПР мениджър на Българска болнична асоциация. Магдалена Иванова е доктор в направление „Обществени комуникации и информационни науки“. Завършила е Университета за национално и световно стопанство като бакалавър по Журналистика и масмедии и магистър по Връзки с обществеността.

Финансов журналист е с дългогодишен опит. Работила е като главен редактор на финансова онлайн медия и има опит като ръководител на отдел „Маркетинг и комуникации“ и специалист „Връзки с обществеността и комуникации“ в различни банкови институции. Водила е трейнинги пред различни аудитории по кризисни комуникации, комуникации с медии, вътрешни комуникации, управление на промяната, employer branding и др.

Нели Георгиева

Мениджър обучения, Training Academy

Нели Георгиева завършва Психология със специалност Организационна психология в НБУ. Тя е ръководител на проекти и обучител в Training Academy, като важен фокус на работата й като обучител е да използва съвременни методи на обучение, наблягащи преди всичко на практическата насоченост на придобиване на знания и умения на обучаемите.

Като ръководител на проекти през последните години, Нели работи с водещи компании като HAPPY и Еконт Експрес, по изграждането и въвеждането на вътрешен стандарт за комуникация и обслужване на клиенти, както и провеждането на редица обучения по него.  Успоредно с това е Мениджър Бизнес развитие в Training Academy – управлява комуникацията с ключови клиенти, ръководи екип от хора, който създава и модернизира нови обучителни модули и програми.

Ето и част от лекторския състав от предишните 5 випуска на Академията за Бизнес умения и Предприемачество.

Лекторите и гост-лектори участвали в различни теми, разказвали своя опит, добър или лош, мотивиращи и вдъхновяващи. Участниците от първите 5 випуска, определят  срещите с гост-лектори като едно от най-ценните неща по време на програмата.

*В програмата Академия за Бизнес умения и Предприемачество 2022 ще каним гост-лектори, които ще бъдат обявявани предварително в затворената група на Академията.

Вергиния Накова

Бизнес консултант, основател на Training Academy

Светлин Наков

Съосновател на Софтуерния университет

Николай Недялков

IT предприемач, изпълнителен директор на Tixi

Христо Христов

Предприемач, собственик на онлайн медии

Велизар Величков

Предприемач, основател и акционер в Grabo.bg

 Огнян Попов

 Изпълнителен директор на Offerista Group Bulgaria 

Силвена Роу

Шеф готвач, автор на няколко книги и собственик на ресторанти в Лондон и Дубай

Андрей Стойчев

Председател на Управителния съвет на Delta Stock

Туньо Зафер

 Основател и собственик на PCloud

Силвия Павлова

 Основател на Wooden Spon

Юлиан Софрониев

Основател и главен изпълнителен директор на Biodit

Васил Терзиев

Съосновател на Telerik, „Телерик Академия“ и Campus X

Методи Дреновски

Основател и изпълнителен директор на Superhosting.bg

Виктор Билянски

Основател и технически директор на Scale Focus

Борил Богоев

Създател и управител на All Channels Group

Александър Дурчев

Създател и управител на All Channels Group

Oля Антонова

Ръководител на Trastena

Димитър Караиванов

 Предприемач, главен изпълнителен директор и съосновател на Kanbanize.

Николай Събев

Мажоритарен собственик в куриерската компания “Еконт Експрес” и спедиторската “Еконт Транс”.

Андрей Бъчваров

Основател и мениджър на Балканска Инвестиционна Консултантска Агенция

Марио Пешев

Основател на DevriX

Светлана Бовянска

Мениджър Човешки Ресурси, SEEBURGER

Орлин Радев

Сериен предприемач, основател на Фармхопинг

Нед Недялков

Търговски директор на BMW България

Цветелина Ненкова

Маркетинг Мениджър на Superhosting.bg

Димитър Савов

Основател на StartUp Masters

Виктор Балабанов

Сертифициран бизнес треньор

Ралица Кобакова

Експерт качество в автомобилната индустрия

Лили Георгиева

Консултант по кариерно развитие и личен брандинг

Борис Христов

Международен лектор и основател на 365labs

 Габриела Петрова

Тренер, Training Academy

Катина Пейчева

Изпълнителен директор и член на СД на “ОББ Асет Мениджмънт”

Димитър Калайджиев

Предприемач, управител на агенция за недвижими имоти “Ера”

Боряна Герасимова

Основател и Изпълнителен Директор на Re:Gena

 Филип Генов

Вицепрезидент и старши мениджър “Специални проекти” в Уникредит Булбанк

Мария Боева

Предприемач и собственик на маркетингова агенция

Донка Илиева

 бранд мениджър в Еконт

Тодор Колев

ИТ предприемач, основател на няколко ИТ компании

Таня Даскалова

Ръководител на центъра за услуги в SEEBURGER

Екатерина Темелкова

 бранд мениджър в SoftUni

Стойне Василев

Сертифициран финансов коуч

доц. д-р Наталия Футекова

Управляващ партньор на ERP.BG

Васил Симеонова

Тренер, Training Academy

Добромира Николова

Основател и управител на Lead Consult

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Свържете се с нас:

За допълнителни въпроси и нужда от информация относно програмата на Бизнес Академията, курсовете и графика, моля, свържете се с:

Нели Георгиева, тел: +359/876-178-848 , email: [email protected]

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Свържете се с нас:

За допълнителни въпроси и нужда от информация относно програмата на Бизнес Академията, курсовете и графика, моля, свържете се с:

Нели Георгиева, тел: +359/876-178-848 , email:  [email protected]