Soft Skills

Запис от лекция

Мастър Клас: Добрият бизнес план – ключ към привличането на инвеститори

 • Създаден на: 24.09.2020
 • Последно допълван : 26.05.2022
 • Участници в курса: 237

★★★★★ Рейтинг: 4,7/5

Основна информация

Бизнес планът е това, което движи вашата фирма. Още в самото начало вие трябва да имате ясна представа как ще текат всички процеси, какви цели ще гоните и кога бихте могли да продадете част от компанията си (а защо не и цялата). Вашият план трябва да е подробен и конкретен, но едновременно да може да бъде изразен с две-три изречения – есенцията му. В този курс ще разберете как изглежда един добър бизнес план в очите на инвеститорите и какви принципи да следвате при изграждането му.

Какво ще научите

 • Какво трябва да включва един бизнес план
 • Как да изразите как ще достигнете от точка А до точка Б във вашия план
 • Метриките, по които да преценявате успеха и развитието на вашия бизнес
 • Как да създадете обстоен план, който да можете да разкажете за три минути
 • Кои са видовете инвеститори и какво целят
 • От какво се дефинира бизнес планът
 • Как да адаптирате плана си към хората, с които общувате и новите възможности
 • Как да бъдете по-смели в прогнозирането – на план е едно, а на практика е друго
 • Основните въпроси от инвеститорите и грешки на собствениците на бизнес
 • Кой е въпросът, на който трябва да си отговорите още в самото начало

За кого е този курс

Ако вие сте предприемач, искате да създадете собствен бизнес или пък да инвестирате в стартъп, то този курс е за вас.

Лектор

Гост-лектори

Андрей Бъчваров е управляващ съдружник в REEF. Андрей Бъчваров завършва Американския университет в България, специалност „Бизнес администрация". През 2005 г. получава награда от фондация Еврика за мениджър на годината. Основател е и мениджър на Балканска Инвестиционна Консултантска Агенция („БИКА"), а от 2010 г. фирмата управлява инвестиционен фонд на ЧЕЗ с 40 млн. евро собствен капитал, който инвестира във възобновяеми енергийни източници в България. Създател е на един от първите кол центрове в България, а в момента е докторант по информатика в Софийския университет. Андрей Бъчваров е сред основателите на Българската асоциация за биомаса през 2011 г., а през 2012 г. е избран за председател на асоциацията.

Николай Недялков е един от най-признатите IT мениджъри в България. Той е изпълнявал функциите на главен изпълнителен директор на една от най-големите български компании в областта на информационните и комуникационни технологии („Информационно обслужване“ АД), където е управлявал широкомащабни ИКТ проекти за правителството, бил е съветник на Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, главен технически директор на един от най-големите доставчици на електронни платежни услуги в България (eBG.bg). Той е председател на Българската асоциация за информационна сигурност. Николай преподава на студенти в областта на информационните технологии и е доцент в Софийския университет, отдел Компютърни науки; от 2001 г. насам. Наскоро основава компанията Tixi – технологичен доставчик с опит в областта на интелигентните транспортни системи и електронните плащания, чийто фокус е осигуряването на интегрирани решения, позволяващи на пътниците да се придвижват безпроблемно между две точки само с помощта на мобилните си телефони, като получават всички необходими транспортни услуги (резервация, плащане и използване за обществен транспорт, таксиметрови услуги, услуги по паркиране и др.).

Отзиви

Въпроси

Този курс подходящ ли е за начинаещи?

Курсът е подходящ за начинаещи, но предварителни бизнес познания биха ви били полезни за максимално усвояване на материала.

Мога ли да участвам в курса, ако не съм от София?

Тъй като курсът е изцяло онлайн, вие ще имате възможността да определяте от къде да учите. Онлайн формата на обучение е изключително подходяща, където и да се намирате.

Ще имам ли достъп до информацията от курса след завършването му?

При закупуването на единичен курс, вие получавате гарантиран едногодишен достъп. При закупуването на курс като част от абонаментен план, имате достъп в зависимост от избрания достъп.

Има ли определен час, който трябва да следвам за завършване на курса?

Не, с онлайн обученията вие сте свободни да разполагате със своето време.

Ще получа ли сертификат за успешно завършен курс?

Този курс няма опция за сертификат след завършването му.

Ще имам ли връзка с лектора на курса?

Да! Можете да пишете своите въпроси директно в платформата, като коментар под всеки урок или тема.

Детайли на курса

 • Единична цена: Няма
 • Безплатно в абонамент
 • Времетраене: 2ч. и 15мин.
 • Вид: Запис от лекция
 • Ниво: Начално, Средно
 • Видео лекции: 1
 • Допълнителни материали: Не
 • Изпит и сертификат: Не
 • Mодул: Допълнителни обучения
БЕЗПЛАТНО В АБОНАМЕНТ

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ДА УЧИТЕ ОНЛАЙН

Предимства на този курс

Ако все още не сте сигурни дали си струва да поемете стъпка напред, то сега е моментът да ви напомним за главното предимство на този курс – той е ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН! Онлайн обучението е категорично най-удобният и модерен метод за придобиване на желаните умения и знания. Сред множеството му предимства са:

Ще имате възможност да учите без фиксираните “къде и кога“. Удобството и възможността за планиране от ваша страна е голям плюс в днешния забързан свят.

Освен, че ще разполагате със своето време, ще имате и свободата да избирате къде да преминете през курса. Превърнете се в професионалист сред комфорта на вашия дом, офис или друго любимо място.

Онлайн обучението елиминира неприятните моменти от разсейване и объркване. Може да сте сигурни, че няма да изпуснете важни факти и тънкости от програмата, благодарение на възможността за повторно гледане на видео уроците.

Много често при групови лекции се забелязва разлика в скоростта, с която всеки осмисля предоставената информация. Хората работят на различни предавки и в процеса на изграждане на умение е ключово всеки отделен курсист да получи нужното за него време. Затова опцията за онлайн курс, е страхотен вариант сами да определите темпото си.

Ще можете да задавате въпросите си към лектора, независимо от това, че работите от разстояние. Обратната връзка е значима част от обучителния процес, както на живо, така и онлайн. Предимството тук е, че можете да задавате въпросите си свободно, а не в рамките на лекция от няколко часа.

Допълнителен плюс за всеки, който не може да се концентрира в групова среда е, че може да работите сами, в абсолютна тишина и спокойствие. Така ще можете да осмислите качествено цялата информация и да я затвърдите по-лесно.