Маркетинг

Запис от уебинар

Мастър клас: Идеята зад продукта или услугата

 • Създаден на: 30.11.2022
 • Последно допълван : 12.12.2022
 • Участници в курса: 240

★★★★★ Рейтинг: 5/5

Основна информация

В този курс ще научите как идеята е най-важният ви актив. Как тя е механизма зад цялата компания и как движи целия процес.

Какво ще научите

 • Каква е вашата идея;
 • Каква визия имате;
 • Какъв проблем решавате;
 • Каква нужда задоволявате;
 • Парите;
 • Стойността;
 • Изплащанията;
 • И още много.

За кого е този курс

Курсът е подходящ за маркетолози, хора с бизнес, предприемачи и всеки с интерес към сферата.

Лектор

Ник Събев

Ник Събев, Основател и собственик на Еконт Експрес Ник Събев – създава „ЕКОНТ ТРАНС“ през 1993 Г. в съдружие с двама партньори. Базирана в Русе, „Еконт транс“ се занимава със спедиция на международни и вътрешни пратки. Клиентите ѝ са български фирми, чиито основни пазари са руският и украинският. Малко по-късно някои от топ мениджърите в компанията напускат и до собственика остава само изпълнителният директор Павел Пенчев. Двамата започват да мислят за създаването на по-устойчив модел на логистика, работещ на българския пазар. Идеята им е да предложат куриерска услуга, която да се различава от стандартната на пазара и да дава възможност за получаване на пратки от и до офис на куриера, а не само от и до адрес. Обличат идеята в основаната през 1997 г. фирма „Еконт експрес“. През 2000 г. Пенчев и Събев наемат гараж и апартамент в София. Пенчев спи в едната стая, другата се ползва за офис, кухнята е приемна, а гаражът – логистичен център. Бизнесът потръгва плавно първо с лични доставки само в София и Русе. Междуградските пратки пък се изпращат по автобуси. Сериозният пробив идва през 2003 г. Тогава броят на пренесените пратки от 1.5 хил. през 2002 г. скача до 79 хил. година по-късно. Причините за това са няколко – „Еконт“ печели някои сериозни бизнес клиенти, лансира иновативната тогава услуга наложен платеж, а и започва да изгражда своята партньорска мрежа. През 2008 г. Николай Събев премисля партньорската програма на „Еконт“, днес той нарича фирмата си „фабрика за стартъпи“. Идеята зад израза е, че моделът на практика превръща партньорите в предприемачи. „За мен беше важно да създам среда, в която не ни е страх да грешим, защото страхът заключва креативността.“ През 2019 г. на „Еконт“ са се доверили 3 милиона клиенти. Компанията държи близо една трета от пазара на всички пощенски услуги в България.

Отзиви

Въпроси

Този курс подходящ ли е за начинаещи?

Курсът е подходящ за начинаещи.

Мога ли да участвам в курса, ако не съм от София?

Тъй като курсът е изцяло онлайн, вие ще имате възможността да определяте от къде да учите. Онлайн формата на обучение е изключително подходяща, където и да се намирате.

Ще имам ли достъп до информацията от курса след завършването му?

При закупуването на единичен курс, вие получавате гарантиран едногодишен достъп. При закупуването на курс като част от абонаментен план, имате достъп в зависимост от избрания достъп.

Има ли определен час, който трябва да следвам за завършване на курса?

Не, с онлайн обученията вие сте свободни да разполагате със своето време.

Ще получа ли сертификат за успешно завършен курс?

Този курс няма опция за сертификат след завършването му.

Ще имам ли връзка с лектора на курса?

Да! Можете да пишете своите въпроси директно в платформата, като коментар под всеки урок или тема.

Детайли на курса

 • Единична цена: Няма
 • Безплатно в абонамент
 • Времетраене: 1ч. и 54мин.
 • Вид: Запис от уебинар
 • Ниво: Начално
 • Видео лекции: 1
 • Допълнителни материали: Не
 • Изпит и сертификат: Не
 • Mодул: Допълнителни обучения
БЕЗПЛАТНО В АБОНАМЕНТ

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ДА УЧИТЕ ОНЛАЙН

Предимства на този курс

Ако все още не сте сигурни дали си струва да поемете стъпка напред, то сега е моментът да ви напомним за главното предимство на този курс – той е ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН! Онлайн обучението е категорично най-удобният и модерен метод за придобиване на желаните умения и знания. Сред множеството му предимства са:

Ще имате възможност да учите без фиксираните “къде и кога“. Удобството и възможността за планиране от ваша страна е голям плюс в днешния забързан свят.

Освен, че ще разполагате със своето време, ще имате и свободата да избирате къде да преминете през курса. Превърнете се в професионалист сред комфорта на вашия дом, офис или друго любимо място.

Онлайн обучението елиминира неприятните моменти от разсейване и объркване. Може да сте сигурни, че няма да изпуснете важни факти и тънкости от програмата, благодарение на възможността за повторно гледане на видео уроците.

Много често при групови лекции се забелязва разлика в скоростта, с която всеки осмисля предоставената информация. Хората работят на различни предавки и в процеса на изграждане на умение е ключово всеки отделен курсист да получи нужното за него време. Затова опцията за онлайн курс, е страхотен вариант сами да определите темпото си.

Ще можете да задавате въпросите си към лектора, независимо от това, че работите от разстояние. Обратната връзка е значима част от обучителния процес, както на живо, така и онлайн. Предимството тук е, че можете да задавате въпросите си свободно, а не в рамките на лекция от няколко часа.

Допълнителен плюс за всеки, който не може да се концентрира в групова среда е, че може да работите сами, в абсолютна тишина и спокойствие. Така ще можете да осмислите качествено цялата информация и да я затвърдите по-лесно.