Мениджмънт

Видео курс

Гост-лектори: Как да се превърнем от мениджър в ефективен ментор на своя екип

 • Създаден на: 21.07.2020
 • Последно допълван : 16.06.2021
 • Участници в курса: 186

★★★★★ Рейтинг: 4,8/5

Основна информация

Знаете ли, че най-вдъхновяващите и успешни мениджъри не са получили формално образование за професията си. Най-ценното обучение, което може да превърне мениджъра в лидер е опитът – личният и споделеният.

Няма рецепти за това как да бъдете най-добрите в работата си, но стремежът да се учите, да помагате на хората от екипа да се развиват и да надграждат е мисия на всеки истински лидер.

Добрият ментор дава на хората повече, отколкото магистърската програма в университета, защото той не само учи, но и води, и вдъхновява.

Какво ще научите

 • Какво представлява менторството
 • С какво се характеризира добрият ментор
 • Защо мениджърите не получават професионално менторство
 • Кога един мениджър се превръща в ментор и лидер
 • Каква е разликата между менторство и коучинг
 • Значението на възрастта и пола при менторските взаимоотношения
 • Възможно ли е менторството да се аутсорсва
 • Длъжен ли е всеки мениджър да бъде ментор и изобщо възможно ли е
 • Кой трябва да внедри менторството в една организация

За кого е този курс

Този курс е за всеки мениджър, ръководител, управител – или с други думи – за всеки, който управлява група от хора. Имайки тази отговорност, вие следва да се стремите към максимума на вашите възможности и опции за помощ на вашите служители. Вашата цел трябва да е не да ги контролирате, а да ги учите и вдъхновявате. В този курс ще разберете как.

Уроци

Съдържание

Разгъни
Уроци в темата
0% Завършени 0/15 Стъпки

Лектор

Антоанета Тодорова

Антоанета Тодорова е заемала ръководни постове в българските представителства на големи международни компании. Тя е работила като мениджър продажби в AIG животозастраховане и в ING животозастраховане и пенсионно осигуряване в продължение на общо 8 години. Функциите ѝ са включвали подбор, обучение и развитие на консултанти и мениджъри в търговската структура, управление на портфолио от индивидуални и корпоративни клиенти. Преди това е изпълнявала длъжността Директор продажби в Zepter България, където също е ръководила търговски екипи. Антоанета Тодорова е търговски директор в Green Life Property Development.

Отзиви

Въпроси

Този курс подходящ ли е за начинаещи?

Курсът е подходящ за начинаещи към понятието и философията зад менторството.

Мога ли да участвам в курса, ако не съм от София?

Тъй като курсът е изцяло онлайн, вие ще имате възможността да определяте от къде да учите. Онлайн формата на обучение е изключително подходяща, където и да се намирате.

Ще имам ли достъп до информацията от курса след завършването му?

При закупуването на единичен курс, вие получавате гарантиран едногодишен достъп. При закупуването на курс като част от абонаментен план, имате достъп в зависимост от избрания достъп.

Има ли определен час, който трябва да следвам за завършване на курса?

Не, с онлайн обученията вие сте свободни да разполагате със своето време.

Ще получа ли сертификат за успешно завършен курс?

Този курс няма опция за сертификат след завършването му.

Ще имам ли връзка с лектора на курса?

Да! Можете да пишете своите въпроси директно в платформата, като коментар под всеки урок или тема.

Детайли на курса

 • Единична цена: Няма
 • Безплатно в абонамент
 • Времетраене: 45 минути
 • Вид: Видео курс
 • Ниво: Начално, Средно
 • Видео лекции: 15
 • Допълнителни материали: Не
 • Изпит и сертификат: Не
 • Mодул: Допълнителни обучения
БЕЗПЛАТНО В АБОНАМЕНТ

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ДА УЧИТЕ ОНЛАЙН

Предимства на този курс

Ако все още не сте сигурни дали си струва да поемете стъпка напред, то сега е моментът да ви напомним за главното предимство на този курс – той е ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН! Онлайн обучението е категорично най-удобният и модерен метод за придобиване на желаните умения и знания. Сред множеството му предимства са:

Ще имате възможност да учите без фиксираните “къде и кога“. Удобството и възможността за планиране от ваша страна е голям плюс в днешния забързан свят.

Освен, че ще разполагате със своето време, ще имате и свободата да избирате къде да преминете през курса. Превърнете се в професионалист сред комфорта на вашия дом, офис или друго любимо място.

Онлайн обучението елиминира неприятните моменти от разсейване и объркване. Може да сте сигурни, че няма да изпуснете важни факти и тънкости от програмата, благодарение на възможността за повторно гледане на видео уроците.

Много често при групови лекции се забелязва разлика в скоростта, с която всеки осмисля предоставената информация. Хората работят на различни предавки и в процеса на изграждане на умение е ключово всеки отделен курсист да получи нужното за него време. Затова опцията за онлайн курс, е страхотен вариант сами да определите темпото си.

Ще можете да задавате въпросите си към лектора, независимо от това, че работите от разстояние. Обратната връзка е значима част от обучителния процес, както на живо, така и онлайн. Предимството тук е, че можете да задавате въпросите си свободно, а не в рамките на лекция от няколко часа.

Допълнителен плюс за всеки, който не може да се концентрира в групова среда е, че може да работите сами, в абсолютна тишина и спокойствие. Така ще можете да осмислите качествено цялата информация и да я затвърдите по-лесно.