skip to Main Content

Как да увеличите продажбите си

Много често търговците работят под страхотен натиск за увеличаване на продажбите. Това води до повишаване на стреса, лошо управление на времето, неспазване на крайните срокове, неефективна комуникация и още куп фактори, затрудняващи все повече реализирането на продажба.

Ако успеете да си създадете подходяща среда, в която се чувствате достатъчно комфортно, за да разгърнете напълно своя търговски потенциал, вие лесно бихте надминали очакваните резултати.

 Ето и няколко съвета за целта:

 •  Фокусирайте се върху взаимоотношенията, а не върху броя

На връзките, които изграждате с вашите клиенти, се дължат вашите успехи или липсата на такива. Много търговци възприемат хората, с които работят, като средства за по-голяма печалба. Не влагат никакви емоции.

Това е абсолютно погрешно! Когато вие изградите една силна връзка с клиентите, основана на разбирателство и взаимно доверие, те сами ще идват при вас. Броят им ще нараства без допълнителни усилия, защото рекламата от уста на уста е най- силна. Доволният клиент е доказателство за добър търговец!

 • Интересувайте се от вашите клиенти

Интересувайте се от навиците, интересите, проблемите на вашите клиенти. Свържете се с тях. Слушайте активно. По този начин ще сте в течение на нещата и винаги ще можете да им предложите най-адекватното решение.

Тази загриженост се усеща от хората. Те се чувстват добре, че някой се интересува от нуждите и проблемите им. Това превръща потенциалните клиенти в реални и задържа тези, които вече са ви се доверили.

 • Разпределете времето си правилно

Погрешно е да мислите, че 100% от времето ви трябва да бъде отделено на процеса на покупко-продажба. Така изпускате много важни неща около вас, които биха допринесли за успеха ви. Трябва да отделяте по няколко часа на ден за срещи, студени обаждания, проучвания на пазара, на конкуренцията.

Не подценявайте тези действия.Трябва във всеки един момент да разполагате с актуална информация, за да действате адекватно според създалата се ситуация.

 • Фокусирайте се върху основната цел

Ако всичко е важно, то значи нищо не е важно. Редуцирайте максимално всички процеси. Прекратете тези, които не са свързани с клиента и вашия успех. Не позволявайте да ви разсейват със странична информация. Отдайте се изцяло на това, което се борите да постигнете накрая.

 • Актуализирайте и анализирайте вашата база данни

Ако веднъж сте натрупали солидна база данни, това не означава, че трябва да сте спокойни. Светът се променя изключително бързо – и вашите клиенти също!

Непрекъснато се появяват нови потенциални клиенти, нуждаещи се точно от продукта или услугата, които вие предлагате. От вас се изисква да покажете на света, че съществувате.

 • Погрижете се за себе си

Много хора, отдадени на работата си, забравят да отделят време за себе си и своите близки. Колкото и да е важен успехът на работното място, той не може да се постигне, ако здравето отсъства. Сложете вас и вашето семейство преди всичко останало!

Отделяйте един ден от седмицата за пълна почивка, грижи за себе си и време, споделено с любимите хора. По този начин ще се заредите с нова положителна енергия, даваща тласък и на бизнес дейностите ви.

 • Развивайте себе си

Образованието далеч не е всичко. Част от най-добрите търговци в света дори не са завършили това, което работят. Желанието и волята са по-силни от дипломата. Но ако я имате, не трябва да се ограничавате до там. Развивайте себе си постоянно. Намерете своя ментор в бизнеса и в живота. Следвайте го. Четете книги, списания, статии, слушайте лекции по различни теми. Обогатявайте се духовно!

 • Използвайте социалните мрежи

Погрешно схващане е, че социалните мрежи служат само за развлечение. Напротив, тук може да откриете много полезна информация за вашия бизнес и да се свържете с нови клиенти. И то безплатно.

 • Победете като екип

Вие може да сте експерт в продажбите, но трудно ще реализирате успехите си без партньор до себе си. Не е нужно да носите целия този товар върху гърба си. Доверете се на хората около вас. Отборната работа постига много по-високи резултати, а споделените успехи са умножени по броя на членовете в екипа!

——————————-

Теоретичната подготовка при продажбените процеси без съмнение е важна, но конкретните умения от практиката са много по-ценни.

Доброто познаване на процесите и начина на мислене на клиента ще ви позволи да подобрите резултатите си.

Ако искате да изградите ваш собствен процес, който да ви гарантира стратегия и увереност по време на всяка продажба, то можете да разгледате онлайн обучението “Създай своя продажбен процес”.

В него ще научите:

 • 5-стъпкова система за успех в продажбите
 • Стъпките на успешния продажбен процес и как да ги следвате
 • Кои са ключовите индикатори за изпълнение (KPI)
 • И още много

Научете повече за онлайн обучението “Създай своя продажбен процес” ТУК.

Back To Top

Вие нямате активен абонамент за Online Training Academy!

*Може да се използва само веднъж!