Начало » Академия за Бизнес Умения и Предприемачество » Въпроси и отговори за Академия за Бизнес Умения и Предприемачество

Въпроси и отговори за Академия за Бизнес Умения и Предприемачество

ПРОГРАМАТА Е ОТВОРЕНА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ

Често задавани въпроси

Кога стартира и приключва Академията?

Академията стартира на 22 ноември 2022 г. с откриване за въведение в програмата, платформата и запознанство с участниците. Завършва през април 2023г., с парти-завършване и връчване на Дипломи и Сертификати на участниците.

Какво представлява програмата на Академията?

Това е иновативна програма за обучение, която съчетава гъвкавостта и възможностите на онлайн обучението с интерактивната и реална работа по действителни проекти.

За кого е подходяща програмата?

Академията е подходяща за:

 • Собственици на бизнес
 • Хора, решили да стартират или тепърва стартирали своя бизнес
 • Хора, които искат да придобият бизнес умения, за да изградят професионална кариера

Необходима ли ми е предварителна подготовка, за да се включа в програмата?

Програмата е подходяща и за напълно начинаещи. Всеки един курс преминава през 3 фази на обучение:

 • Фундаменти
 • Практик 
 • Допълнителни материали

Колко курса са включени в програмата:

Цялостната програма на Академия за Бизнес умения и предприемачество се състои от общо 9 цялостни курса: 

 • Бизнес модели и стратегии
 • Създаване на бизнес план
 • Основи на предприемачеството
 • Как да създадем успешен продукт – от идеята до реализацията
 • Ефективни продажби и преговори
 • Организационна ефективност и бизнес процеси
 • Комуникация и изграждане на корпоративна култура
 • Развитие и управление на хората и таланта
 • Мениджмънт и лидерство

Каква е програмата и продължителността за провеждане на всеки Курс?

Всеки от Курсовете е с продължителност 2 седмици-  4 лекции на живо, присъствено и онлайн, темите са предварително описани в програмата на Академията.

Къде се провеждат вечерните бизнес работилници?

Всички работилници се провеждат в тренинг залата на Training Academy,  която освен с топ локация (бул.Витоша 19, ет.3) е пригодена да създава уютна и предразполагаща атмосфера.

Кога се провеждат вечерните бизнес работилници за отделните Курсове?

Всеки от курсовете е с продължителност 2 седмици. Като присъствените работилници ще се провеждат всеки вторник и четвъртък. Работилниците започват от 18:30 часа в офиса на Тraining Academy, участниците онлайн могат да проследят лекцията на живо в затворената група на Академията.

Каква е разликата в онлайн и присъствена форма на участие?

Независимо от формата на участие на участниците, материалите за всеки курс се качват онлайн на платформата на Training Academy.

Участниците с онлайн форма имат възможност да гледат на живо (в затворена група в FB) или запис от вечерните бизнес работилници в платформата на Training Academy.

Участниците с присъствена форма имат възможност да се включат във вечерните бизнес работилници- да участват в груповите упражнения, разрешаване на казуси, както и да срещнат други мотивирани и амбициозни хора и да създадат нови контакти и приятелства.

Каква е продължителността на вечерната бизнес работилница?

Продължителността на всяка вечерна бизнес работилница е от 18:30ч. до 20:30ч.

Има ли възможност да гледам записите от вечерните работилници, ако не мога да присъствам?

Погрижили сме се да пускаме на живо вечерните бизнес работилници на Академията, а за тези които не могат да я гледат на живо, качваме запис от лекцията на платформата на Training Academy.

Мога ли да се включа само в отделен Курс от програмата?

Бизнес Академията дава възможност да запишете, в който и да е от 9-те курса в програмата, както по отделно, така и заедно, както онлайн, така и присъствено.

Мога ли да задавам въпроси към лектора?

По време на менторските срещи ще имате възможност да задавате, лично въпросите си към лектора и да получите отговори и подкрепа относно изпита или нещо, което не сте разбрали по време на курса. Менторската среща се предава онлайн в реално време. 

Как се извършва оценяването на изпита?

При предаване на практическата задача/курсовата работа, лекторът на курса проверява и поставя крайна оценка, всеки участник получава обратна връзка по предадената работа и насоки за подобрение.

Колко време след приключване на Академията ще имам достъп до материалите?

В рамките на 6 месеца след приключване на Академията, всеки от участниците ще има достъп до курсовете, материалите и записите от лекциите.

Как се определя крайната оценка за Сертификата/Дипломата?

Крайната оценка за издаване на Сертификат, се определя от предадения финален изпит – Създаване на бизнес план. Всеки участник завършил успешно с над 80т./100т. ще получи сертификат за успешно завършена програма – Бизнес Академия.

Какво представлява програмата за Кариерно бизнес развитие?

Ако се регистрарате за този продукт от Бизнес Академията, ще получите освен всички изброени по-горе услуги,така и седмични индивидуални коучинг сесии, свързани с вашия личен бизнес или кариерно развитие. С тази програма можете да развиете професионалните си умения, бизнеса си и да се издигнете в кариерата си.

Мога ли да си взема изпитите след края на Академията и да получа Диплома?

В рамките на 3 месеца след приключване на Академията, всеки от участниците ще има достъп до курсовете, материалите и записите от лекциите. В рамките на тези 3 месеца ще имате възможност да преминете изпитите и да получите Диплома за завършена Академия за Бизнес умения и Предприемачество.

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Свържете се с нас:

За допълнителни въпроси и нужда от информация относно програмата на Бизнес Академията, курсовете и графика, моля, свържете се с:

Нели Георгиева, тел: +359/876-178-848 , email: neli@trainingacademy.bg

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Свържете се с нас:

За допълнителни въпроси и нужда от информация относно програмата на Бизнес Академията, курсовете и графика, моля, свържете се с:

Нели Георгиева, тел: +359/876-178-848 , email:  neli@trainingacademy.bg