Дигитален Маркетинг

Сертификационен курс

Онлайн кампании за нови клиенти

Записан онлайн курс
Официален сертификат
Достъпен на момента
Връзка с лектора за въпроси

★★★★★ Рейтинг: 4.6/5

Основна информация

Най-ефективният начин да създадете стабилен бизнес е посредством лоялни клиенти. А един от най-добрите начини за това да разширявате своята клиентска база непрестанно е генерирането на лийдове, познато още като Lead Generation. Методът се състои в това да идентифицирате потенциални клиенти с лекота, да ги придвижите през вашата продажбена фуния и да ги конвертирате във верни потребители на вашите услуги или продукти.

Плавният път, по който потенциалните ви клиенти преминават е по-естествен и приятен за тях, тъй като вие им отдавате нужното внимание. С други думи, крайната ви цел е те да се припознават във вашия бранд и да са негови застъпници. Генерирането на лийдове не акцентира върху количество, а върху качество на навлезлите във фунията. Целта е тези, които сте успели да трансформирате, да работят за вас, без това да е явно, разбира се.

Кампаниите за генериране на лийдове са по-сложни от някои други маркетингови тактики, но са изключително ценни и носят висока възвръщаемост, и то дълготрайно. Тук не става въпрос за бързи продажби, а за изкуството да присъединявате хора, които да се борят заедно с вас за надмощие в света на рекламата.

Какво ще научите

Вие не просто ще научите как да създавате кампании за генериране на лийдове. Вие ще узнаете как да въздействате на вашите целеви аудитории; как да привличате и градите доверие. Вие ще сближите вашия бизнес и идентичност на бранда с тази на потенциалните купучачи; ще променяте техните нагласи. И всичко това ще направите, благодарение на най-различни техники, които ще ви представим тук.

Ето част от това, което ще покриете в курса Кампании за генериране на лийдове:

 • Да идентифицирате етапите в продажбените фунии;
 • Да дефинирате цели, метрики и методи на действие;
 • Да изграждате и изпълнявате ефективни лийд стратегии;
 • Да генерирате лийдове, посредством качествено, атрактивно съдържание;
 • Да конвертирате потенциални клиенти в лоялни клиенти;
 • Да публикувате подходящо съдържание редовно;
 • Да отправяте завладяващи оферти и призиви към действие (call to action);
 • Да обработвате лийдовете си;
 • Да надграждате и подобрявате потребителското преживяване;
 • Да анализирате постигнатите резултати и да подобрявате стратегиите си.

 

За кого е този курс

Курсът Кампании за генериране на лийдове ще ви е полезен за:

 1. Създаване на интерес и чувство на привързаност в клиента
 2. По-качествено таргетиране на публиките
 3. Изграждане на доверие спрямо компанията или бранда
 4. Подобряване на цялостната маркетингова стратегия
 5. Поддържане на силно влияние сред конкурентите
 6. Намаляване на риска от загуба на клиенти
 7. Достигане до по-качествени публики

Генерирането на лийдове е важен елемент в маркетинговата стратегия на всеки бранд, имащ за цел да се наложи сред останалите. Вие също вероятно сте срещали трудности при привличането на вашите клиенти. Интересът на хората днес е лесно изчерпаем ресурс и чрез стандарните маркетингови трикове не може да се изгради трайно доверие и положителна нагласа в таргет аудиториите. Вероятно бихте се съгласили. Ако все пак изпитвате съмнения, че имате нужда от тези знания, то ето за кого е подходящ този курс:

 • Специалисти по маркетинг, реклама, продажби;
 • Студенти по маркетинг, реклама, продажби, PR;
 • Собственици на малки, средни и големи бизнеси;
 • Бранд мениджъри;
 • Управителите на компании;
 • Създадетели на съдържание (Content Writers), копирайтъри и т.н.;
 • Хора, тепърва запознаващи се с динамичния свят на маркетинга;
 • Служители, които искат по-добър шанс за кариерно развитие.

Уроци

Съдържание

Разгъни

Сертификати

За да получите сертификат за този курс, е необходимо да:

 1. Преминете през всички теми и изпити в него;
 2. Средната оценка от всички изпити в курса да бъде над 80%;
 3. Заявите издаване на сертификат (50лв.) – опцията за заявяване е в последната тема на курса.

 Издаване на сертификат:

Можете да получите сертификата си на български или английски език, по следните начини:

 • в pdf формат по имейл;
 • в офиса на Training Academy;
 • по куриер до избран адрес;

Този курс е част от сертификационен модул.

При преминаване на всички курсове включени в модула, можете да вземете диплома за завършен цялостен модул.

Лектор

Васил Симеонов

Основател на Think Loom ltd, тренер и обучител с над 7 години опит в сферата на преподаването и развиването на тренинги свързани с практическото развитие на когнитивни компетенции и умения в професионален и личностен план. Васил Симеонов е тренер в обучения от "Академията за Бизнес Умения и Предприемачество", както и отделни тренинги свързани с развиването и употребата на резервните капацитети на мозъка, себеизразяването и креативността. Успоредно с това се занимава със създаване и модернизиране на индивидуални програми за подобряване на личната и екипната ефективност и качеството на употреба на когнитивните. Методите, които следва са базирани на уменията, които придобива в образованието си на културолог, различни социологични, антропологични и психологични дисциплини, както и науки свързани с достъпа и употребата на резервните умствени възможности – сугестопедия и резервология.

Отзиви

Въпроси

Този курс подходящ ли е за начинаещи?

Да, курсът е максимално детайлен и подробен. Учейки по него, вие ще прогресирате и постепенно ще затвърдите материала с подходящото за вас темпо. Курсът е чудесен, както за преговор, така и за начинаещи.

Мога ли да участвам в курса, ако не съм от София?

Тъй като курсът е изцяло онлайн, вие ще имате възможността да определяте от къде да учите. Онлайн формата на обучение е изключително подходяща, където и да се намирате.

Ще имам ли достъп до информацията от курса след завършването му?

При закупуването на единичен курс, вие получавате гарантиран едногодишен достъп. При закупуването на курс като част от абонаментен план, имате достъп в зависимост от избрания достъп.

Има ли определен час, който трябва да следвам за завършване на курса?

Не, с онлайн обученията вие сте свободни да разполагате със своето време.

Ще получа ли сертификат за успешно завършен курс?

Можете да получите сертификат за преминат курс при средна оценка от всички изпити над 80% и заплащане на такса в размер на 50 лв. Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас.

Как се извършва оценяването на изпита?

При решаване на изпит/тест системата автоматично поставя крайната оценка.

Колко време трябва да отделя за подготовка?

Изборът е индивидуален, нашата препоръка е да отделяте по 30 минути на ден.

Ще имам ли връзка с лектора на курса?

Да! Можете да пишете своите въпроси директно в платформата, като коментар под всеки урок или тема.

Детайли на курса

 • Единична цена: 149 лв.
 • Безплатно в абонамент
 • Времетраене: 2 часа
 • Вид: Сертификационен курс
 • Ниво: Начално
 • Видео лекции: 30
 • Допълнителни материали: 0
 • Изпит и сертификат: Да
 • Mодул: Дигитален Маркетинг
БЕЗПЛАТНО В АБОНАМЕНТ

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ДА УЧИТЕ ОНЛАЙН

Предимства на този курс

Ако все още не сте сигурни дали си струва да поемете стъпка напред, то сега е моментът да ви напомним за главното предимство на този курс – той е ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН! Онлайн обучението е категорично най-удобният и модерен метод за придобиване на желаните умения и знания. Сред множеството му предимства са:

Ще имате възможност да учите без фиксираните “къде и кога“. Удобството и възможността за планиране от ваша страна е голям плюс в днешния забързан свят.

Освен, че ще разполагате със своето време, ще имате и свободата да избирате къде да преминете през курса. Превърнете се в професионалист сред комфорта на вашия дом, офис или друго любимо място.

Онлайн обучението елиминира неприятните моменти от разсейване и объркване. Може да сте сигурни, че няма да изпуснете важни факти и тънкости от програмата, благодарение на възможността за повторно гледане на видео уроците.

Много често при групови лекции се забелязва разлика в скоростта, с която всеки осмисля предоставената информация. Хората работят на различни предавки и в процеса на изграждане на умение е ключово всеки отделен курсист да получи нужното за него време. Затова опцията за онлайн курс, е страхотен вариант сами да определите темпото си.

Ще можете да задавате въпросите си към лектора, независимо от това, че работите от разстояние. Обратната връзка е значима част от обучителния процес, както на живо, така и онлайн. Предимството тук е, че можете да задавате въпросите си свободно, а не в рамките на лекция от няколко часа.

Допълнителен плюс за всеки, който не може да се концентрира в групова среда е, че може да работите сами, в абсолютна тишина и спокойствие. Така ще можете да осмислите качествено цялата информация и да я затвърдите по-лесно.