Дигитален Маркетинг

Сертификационен курс

Основен курс по SEO оптимизация за уебсайт

Записан онлайн курс
Официален сертификат
Достъпен на момента
Връзка с лектора за въпроси

★★★★★ Рейтинг: 4.9/5

Основна информация

Съвременните потребители се ориентират в света чрез търсене. От лаптопи, смартфони, виртуални асистенти, таблети и други, те търсят в интернет за продуктите и услугите, от които се нуждаят. Използвайки основите на оптимизацията за търсачки (SEO), можете да се уверите, че вашият бизнес се появява в тези най-важни резултати от търсенето. Този курс е за овладяване на  тези основи умения. С този него ще откриете как да внедрите основни стратегии и техники за оптимизация, включително как да провеждате изследвания на ключови думи, да изграждате вътрешни и външни връзки, да оптимизирате своите страници и съдържание, да измервате успехите и напредъка си и да планирате дългосрочна SEO стратегия. Освен това ще получите конкретни съвети за SEO за електронна търговия, локално търсене и мобилни аудитории, за да разширите обхвата си.

Какво ще научите

 • Основите на четенето на страници с резултати от търсачките.
 • Основите на разбирането на атрибутите на ключовите думи.
 • Кои са стъпките за оптимизиране на нетекстовите компоненти на уеб страница.
 • Кои са стратегиите за дългосрочно планиране на съдържание и как те могат да помогнат за поддържане на съдържанието на вашия сайт актуално.
 • Как да определите аудиторията, темите, ъгъла и стила на уебсайта си, когато картографирате дългосрочното си съдържание.
 • Стъпките, които трябва да предприемете, когато изграждате вътрешни връзки във вашия уебсайт.
 • Как да анализирате връзки, за да измервате ефективността на SEO.
 • Кои са необходимите компоненти за разбиране на местното SEO.

За кого е този курс

Този курс е подходящ за всеки, който иска да придобие умения за подобряване на видимостта на своя уеб сайт в търсачката или грижа, съобразена с последните тенденции в оптимизирането за постигане на възможно най-добро присъствие в Интернет пространството.

Уроци

Съдържание

Разгъни

Сертификати

За да получите сертификат за този курс, е необходимо да:

 1. Преминете през всички теми и изпити в него;
 2. Средната оценка от всички изпити в курса да бъде над 80%;
 3. Заявите издаване на сертификат (50лв.) – опцията за заявяване е в последната тема на курса.

 Издаване на сертификат:

Можете да получите сертификата си на български или английски език, по следните начини:

 • в pdf формат по имейл;
 • в офиса на Training Academy;
 • по куриер до избран адрес;

Този курс е част от сертификационен модул.

При преминаване на всички курсове включени в модула, можете да вземете диплома за завършен цялостен модул.

Лектор

Васил Симеонов

Основател на Think Loom ltd, тренер и обучител с над 7 години опит в сферата на преподаването и развиването на тренинги свързани с практическото развитие на когнитивни компетенции и умения в професионален и личностен план. Васил Симеонов е тренер в "Академията за Бизнес Умения и Предприемачество", както и отделни тренинги свързани с развиването и употребата на резервните капацитети на мозъка, себеизразяването и креативността. Успоредно с това се занимава със създаване и модернизиране на индивидуални програми за подобряване на личната и екипната ефективност и качеството на употреба на когнитивните. Методите, които следва са базирани на уменията, които придобива в образованието си на културолог, различни социологични, антропологични и психологични дисциплини, както и науки свързани с достъпа и употребата на резервните умствени възможности – сугестопедия и резервология.

Отзиви

Подробно обучение, което е подходящо дори за начинаещ като мен. Притеснявах се да се занимавам с по-технически ориентиран курс, с термини и специфики, но останах много доволна. Научих много за алгоритмите на търсачките и как да промотирам бизнеса си, без да разчитам само на платена реклама.” ~ Наталия Руменова

Уменията по SEO са ключови! Отдавна знаех, че е време да се позаинтересувам в сферата на SEO, но докато не попаднах случайно на този курс все отлагах. Реших да действам и вече прилагам наученото, заедно с моя екип. Сайтът ни има видимо подобрение в класирането.” ~ Станислав Стоилов

Научих изключително много. Дори не подозирах колко работа се влага в най-добрите сайтове. Имам собствен блог и отдавна се чудех как да се позиционирам по-добре в търсачките. Научавайки как да оптимизирам своя сайт, спестих много средства от реклама, предвид спецификата на сайта ми.” ~ Ивана Драгомирова

– 

Всичко в курса е обяснено много добре, подробно и разбираемо. Несъмнено ще ми е полезен в практиката.” ~ Тодор Василев

Чудесно, практическо обучение, което ми позволи да науча малко повече за света на търсачките, който за мен бе необятен. Вече разбирам как работи всичко и прилагам новите знания в практическа среда.” ~ Юлияна Гергова

Въпроси

Този курс подходящ ли е за начинаещи?

Да, курсът е максимално детайлен и подробен. Учейки по него, вие ще прогресирате и постепенно ще затвърдите материала с подходящото за вас темпо. Курсът е чудесен, както за преговор, така и за начинаещи.

Мога ли да участвам в курса, ако не съм от София?

Тъй като курсът е изцяло онлайн, вие ще имате възможността да определяте от къде да учите. Онлайн формата на обучение е изключително подходяща, където и да се намирате.

Ще имам ли достъп до информацията от курса след завършването му?

При закупуването на единичен курс, вие получавате гарантиран едногодишен достъп. При закупуването на курс като част от абонаментен план, имате достъп в зависимост от избрания достъп.

Има ли определен час, който трябва да следвам за завършване на курса?

Не, с онлайн обученията вие сте свободни да разполагате със своето време.

Ще получа ли сертификат за успешно завършен курс?

Можете да получите сертификат за преминат курс при средна оценка от всички изпити над 80% и заплащане на такса в размер на 50 лв. Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас.

Как се извършва оценяването на изпита?

При решаване на изпит/тест системата автоматично поставя крайната оценка.

Колко време трябва да отделя за подготовка?

Изборът е индивидуален, нашата препоръка е да отделяте по 30 минути на ден.

Ще имам ли връзка с лектора на курса?

Да! Можете да пишете своите въпроси директно в платформата, като коментар под всеки урок или тема.

Детайли на курса

 • Единична цена: 149 лв.
 • Безплатно в абонамент
 • Времетраене: 3 часа
 • Вид: Сертификационен курс
 • Ниво: Начално, Средно
 • Видео лекции: 33
 • Допълнителни материали: 0
 • Изпит и сертификат: Да
 • Mодул: Дигитален Маркетинг
БЕЗПЛАТНО В АБОНАМЕНТ

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ДА УЧИТЕ ОНЛАЙН

Предимства на този курс

Ако все още не сте сигурни дали си струва да поемете стъпка напред, то сега е моментът да ви напомним за главното предимство на този курс – той е ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН! Онлайн обучението е категорично най-удобният и модерен метод за придобиване на желаните умения и знания. Сред множеството му предимства са:

Ще имате възможност да учите без фиксираните “къде и кога“. Удобството и възможността за планиране от ваша страна е голям плюс в днешния забързан свят.

Освен, че ще разполагате със своето време, ще имате и свободата да избирате къде да преминете през курса. Превърнете се в професионалист сред комфорта на вашия дом, офис или друго любимо място.

Онлайн обучението елиминира неприятните моменти от разсейване и объркване. Може да сте сигурни, че няма да изпуснете важни факти и тънкости от програмата, благодарение на възможността за повторно гледане на видео уроците.

Много често при групови лекции се забелязва разлика в скоростта, с която всеки осмисля предоставената информация. Хората работят на различни предавки и в процеса на изграждане на умение е ключово всеки отделен курсист да получи нужното за него време. Затова опцията за онлайн курс, е страхотен вариант сами да определите темпото си.

Ще можете да задавате въпросите си към лектора, независимо от това, че работите от разстояние. Обратната връзка е значима част от обучителния процес, както на живо, така и онлайн. Предимството тук е, че можете да задавате въпросите си свободно, а не в рамките на лекция от няколко часа.

Допълнителен плюс за всеки, който не може да се концентрира в групова среда е, че може да работите сами, в абсолютна тишина и спокойствие. Така ще можете да осмислите качествено цялата информация и да я затвърдите по-лесно.