Soft Skills

Запис от лекция

Мастър Клас: Пътят на предприемачеството – възможности, проблеми и съвети

 • Създаден на: 15.06.2021
 • Последно допълван : 15.06.2021
 • Участници в курса: 235

★★★★★ Рейтинг: 4.9/5

Основна информация

В този курс ще ви запознаем с предприемачите Юлиан Софрониев (Основател и главен изпълнителен директор на Biodit Global Technology) и Светлин Наков (създател на „СофтУни “, автор на множество книги и статии по програмиране и софтуерни технологии). В рамките на лекцията ще чуете как те са стартирали своя предприемачески път; какви са трудностите по него; какво ги е мотивирало да постигнат успех; какви трудни решения е трябвало да вземат и още много.

Какво ще научите

 • Истории от практиката на Юлиан Софрониев и Светлин Наков
 • На какво се гради една успешна компания
 • Как бизнесът се различава в различните държави
 • Кои са грешките, които следва да избягвате
 • Кои са топ съветите за начинаещи предприемачи
 • И още много.

За кого е този курс

Ако вие имате бизнес идея, но не се чувствате готови или вече сте на път да я реализирате, но сте стигнали до задънена улица, то този курс е за вас. В него ще откриете нужните съвети, мотивация и ценни истини, които да отговорят на въпросите, които най-вероятно се въртят в главата ви.

Лектор

Гост-лектори

Юлиан Софрониев е основател и главен изпълнителен директор на Biodit Global Technology. Юлиан е успешен предприемач с повече от 20 години опит в бизнеса, продажбите, мениджмънт, стратегическо развитие и инвестиции. Понастоящем е главен изпълнителен директор на Biodit, високотехнологична българска компания, която разработва и произвежда най-съвременните системи за сигурност, контрол на достъпа и работното време, базирани на биометрична идентификация. Юлиан е набрал повече от 1,7 милиона евро за компанията Biodit, която има множество международни награди за своите иновативни продукти. Доцент д-р Светлин Иванов Наков е български програмист-предприемач, създател на „СофтУни (Софтуерен университет)“, автор на множество книги и статии по програмиране и софтуерни технологии. Светлин Наков има 15 годишен опит като софтуерен инженер, управител на софтуерни проекти, консултант, обучител и предприемач. С богат опит с .NET и Java EE платформи, информационни системи, бази данни, уеб програмиране и софтуерно инженерство. Той е автор на седем книги за компютърно програмиране и софтуерни технологии и десетки технически и научни публикации. Светлин е бил лектор на стотици конференции, семинари, курсове и други обучения. Той притежава докторска степен по компютърни науки, медали от Международните олимпиади по информатика(МОИ) и наградата на президента на Република България – „Джон Атанасов“. Бил е преподавател на непълно работно време в Софийския университет, Нов български университет и Техническия университет в София. През есента на 2012 г. Софтуерната академия на Телерик, която се ръководи и развива от него, е сред най-големите учебни заведения за софтуерни инженери в България. През 2013 г. д-р Наков напуска академията, за да се посвети на мечтата си да създаде софтуерен университет в България – Software University.

Отзиви

Въпроси

Този курс подходящ ли е за начинаещи?

Курсът е подходящ за начинаещи.

Мога ли да участвам в курса, ако не съм от София?

Тъй като курсът е изцяло онлайн, вие ще имате възможността да определяте от къде да учите. Онлайн формата на обучение е изключително подходяща, където и да се намирате.

Ще имам ли достъп до информацията от курса след завършването му?

При закупуването на единичен курс, вие получавате гарантиран едногодишен достъп. При закупуването на курс като част от абонаментен план, имате достъп в зависимост от избрания достъп.

Има ли определен час, който трябва да следвам за завършване на курса?

Не, с онлайн обученията вие сте свободни да разполагате със своето време.

Ще получа ли сертификат за успешно завършен курс?

Този курс няма опция за сертификат след завършването му.

Ще имам ли връзка с лектора на курса?

Да! Можете да пишете своите въпроси директно в платформата, като коментар под всеки урок или тема.

Детайли на курса

 • Единична цена: Няма
 • Безплатно в абонамент
 • Времетраене: 1ч. и 25мин.
 • Вид: Запис от лекция
 • Ниво: Начално
 • Видео лекции: 1
 • Допълнителни материали: Не
 • Изпит и сертификат: Не
 • Mодул: Допълнителни обучения
БЕЗПЛАТНО В АБОНАМЕНТ

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ДА УЧИТЕ ОНЛАЙН

Предимства на този курс

Ако все още не сте сигурни дали си струва да поемете стъпка напред, то сега е моментът да ви напомним за главното предимство на този курс – той е ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН! Онлайн обучението е категорично най-удобният и модерен метод за придобиване на желаните умения и знания. Сред множеството му предимства са:

Ще имате възможност да учите без фиксираните “къде и кога“. Удобството и възможността за планиране от ваша страна е голям плюс в днешния забързан свят.

Освен, че ще разполагате със своето време, ще имате и свободата да избирате къде да преминете през курса. Превърнете се в професионалист сред комфорта на вашия дом, офис или друго любимо място.

Онлайн обучението елиминира неприятните моменти от разсейване и объркване. Може да сте сигурни, че няма да изпуснете важни факти и тънкости от програмата, благодарение на възможността за повторно гледане на видео уроците.

Много често при групови лекции се забелязва разлика в скоростта, с която всеки осмисля предоставената информация. Хората работят на различни предавки и в процеса на изграждане на умение е ключово всеки отделен курсист да получи нужното за него време. Затова опцията за онлайн курс, е страхотен вариант сами да определите темпото си.

Ще можете да задавате въпросите си към лектора, независимо от това, че работите от разстояние. Обратната връзка е значима част от обучителния процес, както на живо, така и онлайн. Предимството тук е, че можете да задавате въпросите си свободно, а не в рамките на лекция от няколко часа.

Допълнителен плюс за всеки, който не може да се концентрира в групова среда е, че може да работите сами, в абсолютна тишина и спокойствие. Така ще можете да осмислите качествено цялата информация и да я затвърдите по-лесно.