Продажби

Запис от лекция

Гост-лектор: IT Sales – Какво мотивира клиента да купува и как това да стане наше предимство

 • Създаден на: 20.07.2020
 • Последно допълван : 16.06.2021
 • Участници в курса: 187

★★★★★ Рейтинг: 4,7/5

Основна информация

Едно от най-важните неща, които следва да знаете като търговец е това как клиентите виждат продажбения процес. За вас той може би е редица от стъпки, но за човека отсреща това не е така. Затова, за да опознаете клиента и начина му на мислене, следва да познавате какво го мотивира, как всъщност се изгражда продажбена стратегия (и кои са въпросите, на които трябва да си отговорите), както и как правилно да приключвате сделките си, без да прибързвате.

Какво ще научите

 • Ще разберете как ефективно да комуникирате и да водите срещите с клиента
 • Ще получите насоки как да идентифицирате неговите нужди
 • Ще умеете да ги структурирате и да показвате, че вашето решение е подходящо за него
 • Ще научите как да подредите „картинката“ на клиентите и по този начин да ви възприемат като доверен съветник

За кого е този курс

 • IT специалисти, които имат отличен продукт или услуга, но не са сигурни как да го предложат на пазара
 • търговци, които искат да повишат продажбите си
 • търговци, които имат опит или тепърва навлизат в IT сферата

Лектор

Стефан Иванов

Стефан Иванов има повече от 6 години опит в продажбите на ИТ продукти и услуги в цял свят. Печелил е сделки за стотици хиляди евро в пряка конкуренция със световно известни технологични компании. Консултира и обучава ИТ фирми в България как да увеличат печалбите и развият бизнеса си в чужбина. Стефан е Мениджър бизнес развитие в американската дигитална агенция Hedgehog и отговаря за Go-to-market стратегията и продажбите в Европа и Близкия изток.

Отзиви

Въпроси

Този курс подходящ ли е за начинаещи?

Курсът е подходящ за начинаещи.

Мога ли да участвам в курса, ако не съм от София?

Тъй като курсът е изцяло онлайн, вие ще имате възможността да определяте от къде да учите. Онлайн формата на обучение е изключително подходяща, където и да се намирате.

Ще имам ли достъп до информацията от курса след завършването му?

При закупуването на единичен курс, вие получавате гарантиран едногодишен достъп. При закупуването на курс като част от абонаментен план, имате достъп в зависимост от избрания достъп.

Има ли определен час, който трябва да следвам за завършване на курса?

Не, с онлайн обученията вие сте свободни да разполагате със своето време.

Ще получа ли сертификат за успешно завършен курс?

Този курс няма опция за сертификат след завършването му.

Ще имам ли връзка с лектора на курса?

Да! Можете да пишете своите въпроси директно в платформата, като коментар под всеки урок или тема.

Детайли на курса

 • Единична цена: Няма
 • Безплатно в абонамент
 • Времетраене: 2 часа
 • Вид: Запис от лекция
 • Ниво: Начално, Средно
 • Видео лекции: 1
 • Допълнителни материали: Не
 • Изпит и сертификат: Не
 • Mодул: Допълнителни обучения
БЕЗПЛАТНО В АБОНАМЕНТ

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ДА УЧИТЕ ОНЛАЙН

Предимства на този курс

Ако все още не сте сигурни дали си струва да поемете стъпка напред, то сега е моментът да ви напомним за главното предимство на този курс – той е ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН! Онлайн обучението е категорично най-удобният и модерен метод за придобиване на желаните умения и знания. Сред множеството му предимства са:

Ще имате възможност да учите без фиксираните “къде и кога“. Удобството и възможността за планиране от ваша страна е голям плюс в днешния забързан свят.

Освен, че ще разполагате със своето време, ще имате и свободата да избирате къде да преминете през курса. Превърнете се в професионалист сред комфорта на вашия дом, офис или друго любимо място.

Онлайн обучението елиминира неприятните моменти от разсейване и объркване. Може да сте сигурни, че няма да изпуснете важни факти и тънкости от програмата, благодарение на възможността за повторно гледане на видео уроците.

Много често при групови лекции се забелязва разлика в скоростта, с която всеки осмисля предоставената информация. Хората работят на различни предавки и в процеса на изграждане на умение е ключово всеки отделен курсист да получи нужното за него време. Затова опцията за онлайн курс, е страхотен вариант сами да определите темпото си.

Ще можете да задавате въпросите си към лектора, независимо от това, че работите от разстояние. Обратната връзка е значима част от обучителния процес, както на живо, така и онлайн. Предимството тук е, че можете да задавате въпросите си свободно, а не в рамките на лекция от няколко часа.

Допълнителен плюс за всеки, който не може да се концентрира в групова среда е, че може да работите сами, в абсолютна тишина и спокойствие. Така ще можете да осмислите качествено цялата информация и да я затвърдите по-лесно.